Губернаторът на Крим след анексирането на полуострова Сергей Аксьонов обяви за недопустимо празнуването

...
Губернаторът на Крим след анексирането на полуострова Сергей Аксьонов обяви за недопустимо празнуването
Коментари Харесай

Губернаторът на Крим обяви Хелоуин за „антипразник”

Губернаторът на Крим след анексирането на полуострова Сергей Аксьонов обяви за недопустимо празнуването на Хелоуин в междинните и висшите учебни заведения и изиска посредством Facebook образователните заведения да не го вършат.

„ Недопустимо е да се провеждат сходни сборища в образователните заведения, в това число и като „ частна самодейност ”. Официална възбрана няма, само че има морална отговорност, има публично мнение ”, написа Аксьонов, съобщи. Според него Хелоуин е „ антипразник ”, който „ опонира на обичайните полезности на народите на Крим и Русия и той трови духовната, културната и нравствената атмосфера на полуострова ”.

Аксьонов упорства частни структури да не се пробват да печелят от празника в прорез с ползите та обществото.

Историята на Хелоуин е обвързвана с традициите на античните келти. Смята се, че в Америка празникът е пренесен от ирландски емигранти. През втората половина на 20 в. той се популяризира от Северна Америка в англоезичните страни и в Централна Европа.В основата на Хелоуин е поверието, че в навечерието на Деня на вси светии мъртвите се връщат в домовете си и би трябвало да бъдат посрещнати уместно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР